raggae kleurtjes vriendschapsbandje

Raggae armbandjes voor Rastafari’s!

Sinds in de jaren dertig  de “Rastafari” beweging in Jamaica ontstond, waarbij men in de goddelijkheid van Haile Selassi (Keizer van Ethiopië)ging geloven, zijn er over de hele wereld aanhangers te vinden van de Rastafari levensstijl. Deze rasta’s zijn o.a. te herkennen aan hun dreadlocks, stoere armbanden en kettingen in de kleuren van de Ethiopisch vlag: groen (vruchtbaarheid), rood (het vergoten bloed tijdens de slavernij), geel (rijkdom) , zwart (huidskleur van Afrikanen). Ze dragen ook vaak mutsen en kleren in die kleuren. Soms hebben de sieraden ook nog het symbool van de leeuw of een wiet blaadje. Reggaemuziek staat in principe los van de rastacultuur, hoewel de meeste rasta’s de muziek aanhangen. Rasta’s zijn vaak vegetarisch of zelfs veganistisch en mediteren veel.

Rasta armbandjes
Winkelwagen
Scroll naar top