Oertijd kinderfeestje

Inspiratie Oertijd kinderfeestje

Hier wat inspiratie voor het organiseren van een oertijd kinderfeestje! Jongens zijn vaak gefascineerd door grote beesten uit de prehistorische tijd. In deze periode van de geschiedenis waar het draaide om jagers en verzamelaars, leefde men op een primitieve manier en waren de mannelijke taken vaak heel stoer: met pijl en boog jagen op mammoeten, hutten bouwen, hout kappen, dieren huiden prepareren zodat er kleding van gemaakt kon worden, gereedschappen maken van stenen en bot…Veel van deze activiteiten zijn leuk om na te bootsen in een stoer prehistorisch kinderfeestje. Vooral jongens zullen hierdoor aangesproken voelen maar ook meisjes kunnen hier iets leuks van maken. Er werd veel hand gewerkt in die tijd. Hier een par leuke ideeën op een rijtje:

– Hut laten bouwen in een speelbos; gebruik daarvoor allerlei taken van het bos maar ook kleden en picknick dekens die je zelf meeneemt. Denk ook aan touw om van alles vast te maken

– Met speksteen aan de slag: deze zachte steen (ook wel zeepsteen genoemd) kun je heel makkelijk en mooie bewerken tot een geluksteentje of klein beeldje; gebruik daarvoor schuurpapier en eventueel wat gutsen en wat water. Speksteen is in veel kleuren verkrijgbaar

– Pijl en boog schieten: verzin hier een leuke spelletje mee zoals op een appeltje schieten of in een cirkel het middelpunt raken

– Vuurtje stoken: altijd leuk, kinderen zijn dol op appeltjes roosteren, popcorn maken of gewoon marshmallows roosteren aan een stokje

– Prehistorisch muurschilderingen laten maken: laat de kinderen op een groot stuk karton een grote prehistorische schildering gezamenlijk maken; google op internet voor wat inspiratie foto’s.

Tip: geef als traktatie cadeautje een stoere jongensketting of ga zelf aan de slag en maak leuke mammoet vingerpopjes zoals op de afbeelding hieronder.

De afbeelding van de prehistorische hut en inspiratie afbeeldingen hieronder zijn genomen in het “Prehisto-parc” in de Dordogne, Frankrijk. Een heel leuk uitstapje om de prehistorische tijd te ervaren.

Inspiratie trakatie cadeautjes voor een Oertijd Prehistorie kinderfeestje
Winkelwagen
Scroll naar top