paracord bracelet boys

Paracord armbanden

Paracord armbanden worden van een licht gewicht touw van nylon gemaakt, waarin zich dunne touwtjes in bevinden waar je eventueel op een survival tocht weer van alles mee kan doen. Dit werd met name tijdens de tweede wereldoorlog ontdekt, door de parachute springers,”paratroopers”, die dit touw van hun parachute afhaalden om het te hergebruiken. Vandaag de dag word dit touw nog veel door militaire gebruikt maar ook door klimmers, vissers en in andere sporten. Doordat het touw van Nylon is, kun je het ook makkelijk laten smelten aan de uiteindes met een vlam om te voorkomen dat het gaat raffelen.Dit stevig koord leent zich uitstekend om stoere armbanden mee te maken . De armbanden worden dan ook vaak een “survival armband’ of “bushcraft bracelet” genoemd omdat je het in noot situaties makkelijk uit elkaar kan halen om het touw te gebruiken. Het koord is in allerlei uni kleuren te vinden maar ook in gemêleerde “militaire” patroontjes.

Op deze site, kun je ze merendeels in grote maat (19cm lang) bestellen. Mocht je smallere polsen hebben, stuur me een mailtje en ik maak hem op maat! Anouck@good2get.nl

paracord armbanden
Paracord armbanden
Winkelwagen
Scroll naar top