naamarmbandjes van leer

Leer: een stoer product om armbandjes van te maken!

Leer is een natuurproduct dat gemaakt wordt van het huid van dieren zoals koeien, geiten, varkens… Het wordt gebruikt voor het maken van diverse kledingstukken en accessoires maar ook voor stoere sieraden zoals armbandjes.

Het productieproces, waarbij het leer als eindproduct tot stand komt bestaat uit diverse stappen. Zo moet het gereinigd, bewerkt en gelooid worden zodat het onbeperkt houdbaar wordt.  Het wordt vaak ook in een kleur geverfd.

Ik heb ooit een leerlooierij in Marokko bezocht dat nog traditioneel te werk ging: rijen kuipen, half in de grond gegraven, gevuld met huiden en allerlei kleur en vloeistoffen. Wat me toen opviel waren de vele handelingen dat zo’n huid ondergaat en de sterke geur rondom het hele proces.

Het resultaat van al die handelingen is dan wel een mooie stukje leer waar je nog lang van kan genieten, zo sterk dat het is!

Winkelwagen
Scroll naar top