Paracord armbanden & Survival bracelets

Paracord is een licht gewicht touw van nylon, waarin zich dunne touwtjes in bevinden waar je eventueel op een survival tocht weer van alles mee kan doen. Dit werd met name tijdens de tweede wereldoorlog ontdekt, door de parachute springers,”paratroopers”, die dit touw van hun parachute afhaalden om het te hergebruiken. Vandaag de dag word dit touw nog veel door militaire gebruikt maar ook door klimmers, vissers en in andere sporten. Doordat het touw van Nylon is, kun je het ook makkelijk laten smelten aan de uiteindes met een vlam om te voorkomen dat het gaat raffelen.

Dit stevig koord leent zich uitstekend om stoere armbanden mee te maken . De armbanden worden dan ook vaak een “survival armband’ of “bushcraft bracelet” genoemd omdat je het in noot situaties makkelijk uit elkaar kan halen om het touw te gebruiken. Het koord is in allerlei uni kleuren te vinden maar ook in gemêleerde “militaire” patroontjes.

Op deze site, kun je ze merendeels in grote maat (19cm lang) bestellen. Mocht je smallere polsen hebben, stuur me een mailtje en ik maak hem op maat!

anouck@good2get.nl

detail paracord armband

Losse touwtjes die in het gekleurde omhulsel zitten.

paracordarmbanden

 

 

About

In 2009 begon ik met de webshop Good2get. Al snel ontdekte ik dat veel van mijn klanten jongens of jongen mannen waren met andere smaken en wensen dan de meisjes. Dat bracht me op het idee een webwinkel te openen speciaal voor jongens: Jongensarmbandjes! en nog steeds zijn veel van de armbandjes hier te koop door mezelf gemaakt...Dus voor ieder speciaal verzoek, stuur een mail naar anouck@good2get.nl

All posts by Anouck ›

Best verkochte

Voordelen van Jongensarmbandjes.nl:

- GRATIS verzending vanaf €20
- €2,99 verzendkosten
- GRATIS inpakken als cadeau
- Veilig betalen (iDeal, Paypal)
- Zending als brievenbuspost
- Snelle levering uit voorraad
- Jongensarmbandjes op maat