Leer: een stoer product om armbandjes van te maken!

Leer is een natuurproduct dat gemaakt wordt van het huid van dieren zoals koeien, geiten, varkens… Het wordt gebruikt voor het maken van diverse kledingstukken en accessoires maar ook voor stoere sieraden zoals armbandjes.

Het productieproces, waarbij het leer als eindproduct tot stand komt bestaat uit diverse stappen. Zo moet het gereinigd, bewerkt en gelooid worden zodat het onbeperkt houdbaar wordt.  Het wordt vaak ook in een kleur geverfd.

Ik heb ooit een leerlooierij in Marokko bezocht dat nog traditioneel te werk ging: rijen kuipen, half in de grond gegraven, gevuld met huiden en allerlei kleur en vloeistoffen. Wat me toen opviel waren de vele handelingen dat zo’n huid ondergaat en de sterke geur rondom het hele proces.

Het resultaat van al die handelingen is dan wel een mooie stukje leer waar je nog lang van kan genieten, zo sterk dat het is!

IMG_7195 IMG_7201

 

 

About

In 2009 begon ik met de webshop Good2get. Al snel ontdekte ik dat veel van mijn klanten jongens of jongen mannen waren met andere smaken en wensen dan de meisjes. Dat bracht me op het idee een webwinkel te openen speciaal voor jongens: Jongensarmbandjes! en nog steeds zijn veel van de armbandjes hier te koop door mezelf gemaakt...Dus voor ieder speciaal verzoek, stuur een mail naar anouck@good2get.nl

All posts by Anouck ›

Best verkochte

Voordelen van Jongensarmbandjes.nl:

- GRATIS verzending vanaf €20
- €2,99 verzendkosten
- GRATIS inpakken als cadeau
- Veilig betalen (iDeal, Paypal)
- Zending als brievenbuspost
- Snelle levering uit voorraad
- Jongensarmbandjes op maat